Álmodtál egy világot magadnak, itt állsz a kapui előtt! Segíthetünk, hogy beléphess rajta?!   

Grafikus látványtervező dizájner

 

Kiknek ajánljuk?

 

Meddig lehet jelentkezni?

 

Képzési idő, megszerezhető végzettség.

 

 

 

 

Kiknek ajánljuk?

Szeretsz rajzolni, esetleg festeni? Mindig jó voltál rajzból? Netán rajzszakkörös is voltál, már nyertél rajz pályázaton, már kiállították valamelyik alkotásodat? Nem a kedvenced a matek vagy a fizika, de azért szeretnél érettségizni?

Szereted a számítógépes játékokat, a színes újságok, és a különlegességeket bemutató képes albumok, könyvek, az anime, a képregények, az animációs és fantazy filmek világát?

Szeretsz a telefonoddal képeket készíteni, böngészed az internet, a facebook, az instagram képekkel érdekes feliratokkal ellátott, információgazdag világát? Szívesen „lógsz a neten” és gyakran csak úgy magadban rajzolgatsz, különös képeket látsz, amikor álmodozol zenehallgatás közben? Örömmel próbálod ezeket lerajzolni vagy megfesteni. Vágysz arra, hogy megdicsérjenek az ilyen próbálkozásaidért. Jó lenne, ha suliban is többet foglalkozhatnál ezek alkotásával?

Szeretnél saját rajzaiddal, képeiddel illusztrálni a számodra legkedvesebb zenéket, dalokat? Terveznél CD borítót, koncert vagy filmplakátot a leghíresebb világsztároknak?

Jó lenne, ha abból élhetnél, hogy remekül megtanultál rajzolni és számítógépes grafikai programokat használni? Szívesen szereznél ilyen szakterületen később diplomát?

Érdekel, hogy szabadkézzel és számítógéppel hogyan lehet például egy almát, egy arcot vagy egy szuperhőst, egy kedves rajzfilm figurát, egy kabala állat karaktert lerajzolni és tervezni?

Érdekel a számítógépes grafika, a digitális fotózás, a művészetek, általában a képalkotás, a 3D, a látványtervezés?

Érdekel az informatika is, a digitális fotózás, hogy hogyan készülnek az animációk, a filmek fantasztikus hátterei és reklámplakátjai?

Szeretnél többet megtudni korunk művészeti alkotóiról és alkotásairól? Például, kik azok a grafikusok és hogyan tervezték például a Csillagok háborúja, a Marvel filmek, vagy a Harry Potter, vagy a Shrek főhőseinek alakjait, milyen ötletek megrajzolásával készítették ezek látványvilágát? Kik a legnagyobb graffitisek, streetart alkotók, animések, tetováló művészek, reklámgrafikusok, rajzfílmesek és hogyan alkotnak?

Akkor, …

Jelentkezz most a Művészeti tagozatos középiskolánk képző és iparművészeti ágazatba tartozó GRAFIKUS szakára!

Megtanulhatsz ilyeneket csinálni és meg is tudsz majd ebből élni!

Végzős grafikusok munkái

 

 

 

 

 

Meddig lehet jelentkezni?

Addig, amíg el nem indul az új tanév (2019. szeptember 01-ig)

Figyelem! Államilag támogatott, tehát „ingyenes” helyre csak korlátozott számban vehetünk fel tanulókat.

Tehát jelentkezz minél hamarabb! Kérd a segítségünket a 46/323-290 vagy a 70/708-2931 telefonszámokon!

 

 

 

Képzési idő 4+1 év. 

  • A szakgimnázium az első 4 évben a szakmai érettségire, készít fel.
     
  • Így a végzett tanuló a felsőoktatásban is folytathatja tanulmányait, de akár rögtön elhelyezkedhet szakirányú munkakörben.
     
  • A sikeres érettségi utáni + 1 évben egy emeltszintű OKJ szakképesítés megszerzésére van lehetőség, amely előny a felsőoktatásban történő továbbtanulásnál.
     
  • Érettségi utáni szakképzésben: grafikus végzettség szerezhető.

A grafikus tervezőstúdiókban, reklámügynökségeknél, könyv és lapkiadóknál vagy saját vállalkozásban végzi szakmai tevékenységét. Munkája során vezetőtervező mellett a grafikai tervezési folyamatban különböző szakirányú tevékenységeket és kisebb önálló tervezési munkát végez.