Legyél, aki vagy! Ehhez fogunk hozzásegíteni!

Miért hoztuk létre a NABIS Pedagógiai tagozatot?

Ha egy évre tervezel, vess magot; ha tíz évre tervezel, ültess fát; ha száz évre tervezel, tanítsd az embereket.”

(Konfucius)

A túlterhelt, rohanó életmódot élő családok világában élünk, ahol egyre égetőbb szükség mutatkozik, elhivatott, jól képzett pedagógia szakemberekre. A pedagógia tagozaton választható szakmák igazi hivatást, igazi küldetést jelentenek. A gyerekek nevelése, gondozása minden életkorban hozzájárul a társadalom jobbá tételéhez. A pedagógiai és szociális szakmákon belül, szinte sehol, sem telített a pálya.  Várhatóan egyre több munkavállaló számíthat elhelyezkedési lehetőségre azért is, mert a jelenlegi alkalmazottak közül sokan közel állnak a nyugdíjkorhatár eléréséhez. Ebből következik, hogy nemcsak nagy szükség van a fiatalokra, hanem tartós, biztos munkalehetőség ígérkezik számukra a képzés elvégzése után.

Hol helyezkedhetnek el a pedagógia tagozaton sikeresen felkészült, végzett tanulók?

A kisgyermekgondozókat az önkormányzati működtetésű bölcsődék mellett, számos magánintézményben is várják gyakorlatilag az ország egész területén. Ma már előfordulnak önálló vállalkozásként működő babafelvigyázók, csecsemőmegőrzők is.

A pedagógiai és családsegítő munkatás végzettséggel elsősorban óvódákban és iskolákban, oktatási intézményekben van lehetőség elhelyezkedni.

Mi a feladatuk ezekben az intézményekben?

családsegítő   családsegítő  
     

 

Mi a pedagógia tagozaton tanítók célja?

Felkészíteni a tanulóinkat

  • a gyermekekkel végzett felelőségteljes, eredményes munkára
  • a képzés során elsajátított jogi, szociálpolitikai, erkölcsi, pszichológiai és pedagógiai tudás gyakorlatban való alkalmazására, nem csak a munkahelyen, hanem az élet minden területén
  • az OKJ-s komplex szakmai vizsgára és a szakirányban való továbbtanulásra (Az OKJ-s végzettség a szakirányú továbbtanulásnál plusz pontokat jelent.)

Milyen a tanítás, tanulás és milyenek a tanárok a pedagógia tagozaton?

Oktatóink nem csak jó pedagógusok, hanem egyben a szakma kiváló képviselői is. Tőlük nem csak a száraz elméletet tanulhatod meg, hanem gyakorlati tanácsokat is kapsz a leendő szakmádhoz. A légkör családias, vidám a tanulók és tanárok között oldott, partneri a viszony. Szívesen fogadjuk, sőt támogatjuk a tanulók egyéni kezdeményezéseit. Megismerheted, megtapasztalhatod, hogy a gyerekek körében mennyi mosoly és nevetés teszi mindig széppé a napodat, és hogy milyen érzés nevelőként példaképpé válni, a gyerekekben rejlő lehetőségeket kibontakoztatni.

Szeretnél egy igazi hivatást? Szeretnél a gyerekek nevelésével hozzájárulni a társadalom és a jövő jobbá tételéhez? Szeretnél esetleg két hasonló szakmát egyszerre megszerezni?

Akkor,…

Jelentkezz most a pedagógia tagozatunk Kisgyermekgondozó,-nevelő, vagy Pedagógiai és családsegítő munkatárs képzésére!

Legyél te magad a fejlődés motorja!

 

Válaszható képzéseink

Kisgyermekgondozó,-nevelő   Pedagógiai és családsegítő munkatárs

Kisgyermek gondozó

 

Pedagógia és családsegítő munkatárs